юни 15, 20191

ПРИЧИНИ ЗА КОСОПАД

Косопадът е неприятно явление, от което никой не е застрахован. Причините за появата на косопад могат да бъдат много и различни. Тук ще Ви запознаем с едни от най-често срещаните причинители на капещата коса.

Една от причините за косопад е стресът. Прекалено силният стрес, прекарано тежко заболяване или някаква инфекция могат да предизвикат окапване на косата, което е доста осезаемо. Това е възможно и при жени, скоро след раждането. Така например сутрин на възглавницата може да има кичури коса, след сресване по гребена да остават голямо количество косми, след прокарване на пръсти през косата в ръката да остане коса и т.н.

Някои лекарствени средства имат неприятни странични ефекти като косопад например. Такива са почти всички медикаменти използвани при химиотерапия – както знаете, всички хора, които продължително се подлагат на химиотерапия остават без косъм на главата си.

Окапването на косата също може да е и симптом на някакво заболяване. Проблемите със щитовидната жлеза причиняват косопад, болести като сифилис, хранителни нарушения, хормонални нарушения и т.н.

Инфекции на кожата на главата също могат да причинят косопад. При този вид се наблюдават люспи по скалпа, които също се отделят заедно с косата. Може да се получат цели петна без коса на главата.

Хората, които страдат от автоимунни болести, често оплешивяват напълно. Не е установено точно какво причинява окапването на косата в тези случаи, но е факт, че при хората с автоимунни заболявания често се наблюдава обилен косопад до пълна загуба на косата.

Честото третиране на косата с бои и други химикали, изправянето с преси или къдренето с маши, както и използването на други уреди изтощават много косата, правят кожата на главата слаба и в следствие на това косата започва да опада. Това се дължи на постоянното опъване на скалпа – Вие реално дърпате косата си, но нали корените ѝ са в кожата на главата – Вие дърпате и скалпа си, и това може да доведе до косопад.

Оплешивяването при мъжете може да започне още от детско-юношеската възраст. То е свързано с опадане най-напред на косата отпред над челото и постепенно преместване назад до пълно оплешивяване. Причината за оплешивяването може да е наследственост, нарушен баланс на хормоните, стрес или с напредването на възрастта. Оплешивяването засяга и жените, но при тях то започва от върха (средата на главата) като там се появява едно голо петно, и често може да не засегне косата отпред над челото.

Трябва да отбележим, че е напълно нормално всеки ден от косата Ви да падат до около 70 косъма. Естествено, никой няма да седне да ги брои, но все пак, веднага когато забележите че от косата Ви падат повече косми от обикновено, посетете лекар, за да може да се установи причината за това.

Както сами виждате, за окапването на косата има редица причини, които водят и до различни типове косопад. За да разберете какъв е Вашия тип трябва да посетите лекар и да се изследвате. А може също да изпробвате и продуктите на Flaming cosmetics против косопад. Те са изцяло натурални, 100% естествени, произведени само от билкови екстракти, така че ако случайно не Ви помогнат, няма и да Ви навредят.

Share

One Comment

  1. февруари 16, 2020

    Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *