юни 15, 20190

НЕЩО ЗА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО

Загубата на коса е проблем, който се среща много често в наши дни. И тук не говорим за сезонния косопад, който се проявява при жените по време на пролетта и есента. Нито пък за оредяването на косата вследствие на третиране с бои и други химични продукти, топлинната обработка и постоянното опъване на косата при изправяне, къдрене, прически и т.н. Тук говорим за оплешивяването. Повече от 85 % от мъжете над 50 години имат проблем със загубата на коса. Естествено, то е в различна степен и интензитет за всеки отделен случай, но за всеки мъж това е истински проблем, който се отразява както на външния вид, така и на самочувствието. И тук трябва да кажем, че възрастта далеч не е критерии за оплешивяване – има случаи, когато младежи стигат до пълна загуба на коса още преди да са навършили пълнолетие.

Сигурно всички сте чували, че носенето на шапка предизвиква косопад и дори плешивост. Това е мит, който се разпространява от незнаещите. Нито шапката, нито сресването на косата, нито пък прокарването на пръсти през косата за причина за косопад и оплешивяване. Само третирането с химични вещества и прекалените топлинни обработки на косата могат да предизвикат косопад и плешивост.

Звучи доста странно, но учени са установили, че при мъжете пушачи окапването на косата и оплешивяването са доста по-често срещани, отколкото при мъжете които никога не са пушили.

Макар че често косопадът може да е симптом или следствие на някакво заболяване, оплешивяването почти не е сигнал за здравословен проблем. То може да е причинено от силен стрес, неприятности и други тревоги, които се отразяват не само на темето, но и на цялостния вид и излъчване на лицето.

При около 95 % от плешивите мъже е установено, че причината за обилна или пълна загуба на коса се крие в наследените от родителите гени, т.е. предава се по наследство. Приемът на някои лекарства може да доведе до плешивост, както и химиотерапията. Недостигът на желязо в организма, някои видове диабет, проблеми със щитовидната жлеза също могат да предизвикат по-сериозно окапване на косата, но тези случаи са рядкост. Както казах – в по-голямата си част, оплешивяването се дължи на наследственост.

Първите признаци на оплешивяване са свързани със загубата на коса около слепоочията и отпред над челото. От останалата коса се получава форма наподобяваща буквата М. Следва изтегляне на окосмяването все по-назад по скалпа, към темето и назад към врата. Понякога обаче, оплешивяването може да започне и от темето – от липсата на коса се образува подковообразна фигура на върха на главата, която постепенно се увеличава и променя формата си.

Дали оплешивяването е лечимо? На пазара и в аптечната мрежа има десетки продукти против оплешивяване, но те са много скъпи и не особено ефективни. Освен това, те често могат дори да Ви навредят повече. Лосионите на Flaming cosmetics обаче са напълно безвредни, 100 % естествени и натурални продукти, произведени само от билки, което е гаранция за тяхната безвредност.

Flaming лосионите успешно се борят с косопада и оплешивяването. Трябва само да изберете подходящия за Вас спрямо Вашия проблем, и сами ще се убедите, че има ефективно средство против косопад и оплешивяване.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *